Thjum is 26 jaar en woont in Utrecht. In 2018 won hij de jury- en publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. Als Thjum het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk.

Je hebt niks aan staan voor wat je doet, als je niet doet waarvoor je staat.

Thjum heeft altijd met veel plezier het toneel beklommen. Toch was het pas op zijn 18de in 6vwo dat er iets bijzonders gebeurde. Hij besloot mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van de school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘Comedy’ te heten. Hij won de 2e prijs: Een Free Record shop bon.

Na het vwo besloot Thjum Politicologie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat hij zijn propedeuse had behaald besefte hij dat er iets miste. Comedy? Wat was dat eigenlijk? En zo dames en heren besloot Thjum zich te gaan inschrijven voor comedy podia. Dat hield nooit meer op.

Rond die tijd liep Thjum ook een willekeurig buurtcentrum binnen met de mededeling: “Ik kan iets doen met theater.” Zodoende begon hij improvisatietheaterlessen te geven. Steeds meer optredens en creatieve projecten volgde elkaar op. Gewoon doen, ervaren en af en toe op zijn bek gaan bleek goed te werken.

In 2015 zat Thjum in de tentamenzaal, 3de jaars politicologie. Hij keek naar de tentamenvragen en realiseerde zich dat hij niet bepaalt geïnteresseerd was in de antwoorden. Hij liep naar voren, leverde zijn blaadje in en is nooit meer terug gekomen. Voortaan zou hij in de creatieve sector werkzaam zijn.

Veel mensen raakten enigszins in paniek over zijn psychische gesteldheid toen hij besloot van 3e jaars Universiteit naar 1e jaars HBO over te stappen en Culturele Maatschappelijke Vorming te gaan studeren. Thjum ziet het echter nog steeds als de beste keuze uit zijn leven.

Naast zijn nieuwe studie bleef hij meerdere malen per week optreden en verschillende initiatieven uit de grond stampen. Door alles te ervaren, met veel mensen het gesprek aan te gaan en door de lol van de mislukking in te zien creëert Thjum mogelijkheden waarvan hij zelf versteld staat. Zo mislukte zijn  optreden bij de finale van de Comedy Talent Award eigenlijk volledig, hij kon daar echter zo hard om lachen met zijn publiek dat het desbetreffende publiek besloot hem de publieksprijs te geven.

Kwetsbaarheid, creativiteit, improvisatie, humor en op tijd naar bed gaan hebben Thjum vaak gered. Dit zijn dan ook de waarden die zowel in zijn cabaret/comedy performance als in zijn werk als leraar/regisseur/workshopdocent te zien zijn.

In 2018 won Thjum de jury- en Publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. In 2019 ronde hij zijn studie af. Momenteel richt Thjum zijn peilen op deelname aan het aankomende Leids Cabaret Festival met zijn programma ‘Stilte zoekt luisteraar.’